Mijn seizoen bij Surfblend

11 Maart 2021
Surfblend

Mijn eerste ervaring met Surfblend was een surfvakantie met de Surf busjes waarmee ik samen met mijn broertjes vanuit het kamp in Moliets een mooie surf roadtrip heb gemaakt langs de kust richting de Spaanse grens. Onderweg stopten we natuurlijk bij de beste surfspots en sliepen we in de buurt van het strand. Wij hebben toen een super fijne vakantie gehad en ik zou de busjes zeker aanraden bij iedereen die graag meer van de omgeving wil zien en natuurlijk de beste spots wil surfen!

Na een winterseizoen in de Alpen wilde ik super graag terug richting Zuid-Frankrijk om te surfen en zo ben ik weer bij Surfblend terechtgekomen. Alleen dit keer niet als gast, maar een heel seizoen als crew. In het begin van het seizoen moeten de Surf Camps natuurlijk eerst weer opgebouwd worden, maar dit doe je niet alleen. Samen met een toffe groep een paar weken lang opbouwen en tussendoor natuurlijk het water in om te surfen als de golven goed zijn om vervolgens de dag af te sluiten onder het genot van een biertje. ‘’Sounds like the dream job’’ toch?

"Ja dat is het zeker wel!"

Tijdens het seizoen kon je me vinden op het Surf kamp in Seignosse. Ook weer een supermooie plek tussen de bomen op een fijne camping vlakbij het strand en de welbekende surfspot ‘Le Penon’ op loopafstand. Wat wil je nog meer? Natuurlijk kwamen er elke week allemaal leuke gasten die we samen met de rest van crew konden voorzien van een goed ontbijt, animatie, surflessen via de lokale surfschool en nog meer lekker eten en drinken. Tussen de werkzaamheden door ga je natuurlijk zelf lekker surfen of naar het strand. Daarnaast biedt Seignosse nog veel meer met genoeg winkels, restaurants en een super nieuw skatepark.

Naast het surfen had ik ook een passie voor het maken van foto’s. Ik nam mijn camera vaak samen met mijn surfboard mee naar het strand om toffe foto’s van de rest van de crew te maken. Natuurlijk ging ik zelf ook het water in om een aantal goede golven mee te pakken. Gedurende het seizoen heb ik eigenlijk alleen maar meer stappen gezet in de surf fotografie en een portfolio weten op te bouwen met surf foto’s die je ook kan vinden op deze website.

Daarnaast heb ik ook nog een aantal keren meegedaan als gast met de Surf Coaching Weeks van Surfblend in samenwerking met de Dutch Surf Academy. Dit is zeker aan te raden voor iedereen die al een beetje kan surfen en graag beter wil worden. Tijdens deze weken heb ik zelf super veel geleerd op het gebied van eigen techniek, maar ook het selecteren van de juiste golven. Tijdens deze week word je gedurende de surfsessies ook elke dag gefilmd om vervolgens de beelden aan het einde van de dag te bespreken. Hier leer je natuurlijk ook super veel van en aan het einde van de week is iedereen die mee doet wel een betere surfer geworden!

Na het doorbrengen van een heel seizoen met Surfblend wordt de crew je familie en de streek je thuis. Voor mij is de combinatie van de bossen met ‘Pine trees’ vlak achter de duinen, de lange stranden, de goede golven en de uitlopers van de Pyreneeën aan de horizon de belangrijkste reden dat ik graag terugkom in deze mooie streek. Natuurlijk maken de toffe plaatsen als Seignosse, Hossegor en Capbreton, die je kunt vinden lang de kust, het plaatje compleet.